TV LIVE
Nga Vendi
19 September 2024
Fakulteti Tekniko- Teknologjik Veles, me studime të dispenzuara edhe në Kërçovë

Të nderuar qytetarë , Ka filluar i afati i tretë i regjistrimit në Fakultetin Tekniko- Teknologjik Veles, me studime të dispenzuara në Kërçovë në drejtimet: Teknologji Ushqimore dhe Bioteknologji i cili zgjat deri më 24.09.2024. Hidhni hapin e parë që të çon në një të ardhme më të mirë. Zgjidhni Fakultetin Teknologjik dhe studioni në Kërçovë. Por pse duhet të studioni në këtë program sduimor:

 Programi i studimit të Teknologjisë Ushqimore dhe Bioteknologjisë mundëson përvetësimin e njohurive inxhinierike të nevojshme për menaxhimin e proceseve gjatë përpunimit të ushqimit dhe materialeve të tjera biologjike. Në kushtet e rritjes së ndotjes së mjedisit, në të cilin kultivohen të korrat për prodhimin e ushqimit, rritja e lartë e popullsisë, për të cilën duhet të sigurojë ushqim, si dhe rritja e ndërgjegjësimit të publikut për rolin dhe rëndësinë e të ushqyerit në ruajtjen e shëndetit, teknologjia ushqimore po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme në shoqëri. Inxhinierët e diplomuar janë të kualifikuar për të kontrolluar dhe përmirësuar proceset ekzistuese, si dhe për të krijuar produkte dhe teknologji të reja në përputhje me sistemet e sigurisë dhe cilësisë në industrinë ushqimore dhe bioteknologji. Inxhinierët e teknologjisë ushqimore punojnë në sektorë të ndryshëm dhe në punë të ndryshme: nga kërkimi shkencor, prodhimi i ushqimit dhe tregtimi i produkteve të gatshme. Një teknolog i trajnuar paraprakisht mund të punojë në një laborator kërkimor, ku ai heton dhe kërkon metoda të reja të prodhimit të ushqimit, mënyra për të përmirësuar vlerën ushqyese dhe mundësi të reja në ruajtjen dhe përgatitjen e ushqimit. Teknologu ushqimor që punon në prodhimin e ushqimit dhe laboratorët analitikë për kontrollin dhe cilësinë e produktit koordinon punën dhe udhëheq procesin teknologjik, duke përgatitur udhëzime për punëtorët që përmbajnë përshkrime të përbërësve, mënyrën dhe kohën e hyrjes në proces dhe parametrat teknologjikë për çdo fazë të procesin. Ai mbikëqyr proceset automatike dhe optimizon parametrat, në varësi të vetive të lëndëve të para të përdorura. Kontrollon dhe koordinon mbledhjen e mostrave për të siguruar cilësinë e duhur të produktit, si dhe pajtueshmërinë me industrinë dhe standardet e tjera të përcaktuara.

 

LINKU PËR INF: https://ttfv.uklo.edu.mk/studenti/upisi/prv-ciklus-diplomski/ 

 

 https://ttfv.uklo.edu.mk/wp-content/uploads/sites/12/2024/09/Dopolnitelen-konkurs-vtor-upisen-rok-2024-2025.pdf

 



Të ndryshme
Më shumë