TV LIVE
Teknologji
10 July 2024
Zhbllokimi i mundësive të reja për mirëqenien e shëndetit me orën e re Galaxy Watch dhe sensorin BioActive

Samsung po nxit inovacionin digjital të shëndetit për të ndihmuar në thjeshtimin e monitorimit të shëndetit dhe mirëqenies duke bashkuar njohuri dhe metrika për një përvojë mirëqenieje me ndikim dhe të efektshme. Kjo qasje fillon duke përmirësuar aksesin në gjurmimin e thjeshtë dhe të saktë të shëndetit përmes sensorit BioActive të Samsung, i cili ju ofron të dhëna shëndetësore më gjithëpërfshirëse, të personalizuara dhe të sakta.

Në vazhdim të këtij misioni, Samsung po ngre përsëri standartet dhe po prezanton vizionin më të ri të Sensorit të tij BioActive. Duke ardhur te ora e ardhshme Galaxy, sensori i ri do të mundësojë veçori të avancuara parashikuese dhe parandaluese të mirëqenies që nuk janë parë më parë në pajisjet e mëparshme, përveç matjeve[1] më të sakta të shëndetit.

Prezantimi i Sensorit të Ri BioActive i Samsung

Sensori krejtësisht i ri BioActive është thelbësor për t’ju ofruar përvoja më të mira të shëndetit parandalues në Galaxy Watch-in e ardhshëm, me përmirësime në dizajn që mundësojnë njohuri shëndetësore edhe më të sakta. Inxhinierët e Samsung janë përqendruar në tre përmirësime të sensorit të ri: përmirësimin e performancës së fotodiodave që marrin dritë, shtimin e numrit të ngjyrave (LED) dhe vendosjen e tyre optimale në të gjithë sensorin.

Samsung ka më shumë se dyfishuar performancën e çdo fotodiode, duke zvogëluar me sukses numrin e nevojshëm për të ruajtur kapacitetin nga tetë në katër. Ky ridizajn ka liruar hapësirë shtesë për integrimin e një numri dhe larmie më të madhe të LED-ëve dhe ka siguruar vendosjen e tyre optimale në të gjithë sensorin. Sensori i ri tani përfshin LED-e Blu, të Verdha, Violet dhe Ultraviolet përveç një numri të rritur të LED-ëve të Gjelbër, të Kuq dhe Infra të Kuq. Me integrimin dhe rregullimin e këtyre LED-ëve, fotodiodave dhe fotodiodës së dizajnuar posaçërisht, Samsung po e çon inovacionin në një tjetër nivel dhe tani është në gjendje të ndjekë aspekte të paeksploruara të monitorimit të shëndetit në pajisjet e veshshme.

Saktësisë më të madhe dhe mundësive të reja për mirëqenien parandaluese

Shpërndarja optimale e LED-ve jeshile, të kuqe dhe infra të kuqe vendos standarde të reja në teknologjinë e veshjes duke përmirësuar saktësinë dhe duke mundësuar performancë të jashtëzakonshme në një grup të gjerë metrikash shëndetësore. Kjo lejon sensorin e ri BioActive të matë me më saktësi parametrat e shëndetit si rrahjet e zemrës, cilësia e gjumit, presioni i gjakut[2], nivelet e oksigjenit në gjak dhe nivelet e stresit[3]. Edhe matja e rrahjeve të zemrës gjatë stërvitjeve intensive është 30% më e saktë në krahasim me paraardhësin e saj.

Ngjyrat më të ndryshme të LED-ve dhe fotodiodat e reja të dizajnuara hapin mundësi të reja, të cilat ju fuqizojnë të parashikoni më mirë tendencat dhe të merrni hapa proaktivë për kujdesin parandalues. E para nga këto veçori do të jetë Advanced Glycation End Products (AGEs)[4] indeks- një tregues i shëndetit metabolik dhe plakjes biologjike të ndikuar fuqimisht nga mënyra e përgjithshme e jetesës dhe zakonet dietike. I përdorur si një biomarker depërtues, ky indeks ofron një fotografi të moshës suaj biologjike për t’ju ndihmuar të merrni vendime më të informuara në lidhje me udhëtimin tuaj të mirëqenies dhe të punoni drejt një të ardhmeje më të shëndetshme. Shtimi i një Indeksi AGEs është vetëm një nga shumë veçoritë e reja të avancuara të planifikuara për orën e ardhshme Galaxy.

Ora e ardhshme Galaxy do të sjellë mjete më të sofistikuara dhe inteligjente për shëndetin dhe mirëqenien për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja. Mezi presim t’ju tregojmë më shumë!

###

Rreth Samsung Electronics

Samsung frymëzon botën dhe formëson të ardhmen me ide dhe teknologji transformuese. Kompania po ripërcakton botën e televizorëve, telefonave inteligjentë, pajisjeve të veshura, tabletave, pajisjeve shtëpiake, sistemeve të rrjetit dhe kujtesës, sistemit LSI, fonderit dhe zgjidhjeve LED, dhe po ofron një përvojë të lidhur pa probleme përmes ekosistemit të saj SmartThings dhe bashkëpunimit të hapur me partnerët. Për të rejat më të fundit, ju lutemi vizitoni “Samsung Newsroom” në news.samsung.com.

[1] Krahasuar me Galaxy Watch 6.

[2] Funksioni i matjes së presionit të gjakut është i disponueshëm vetëm në tregje të zgjedhura. Për të siguruar saktësinë, përdoruesit duhet të kalibrojnë pajisjen e tyre çdo katër javë me një manshetë tradicionale të presionit të gjakut. Aplikacioni BP nuk mund të diagnostikojë hipertensionin, gjendje të tjera ose të kontrollojë për shenja të një ataku kardiak. Ky aplikacion mund të përdoret vetëm për matje në moshat 22 vjeç e lart. Nuk ka për qëllim të zëvendësojë metodat tradicionale të diagnostikimit ose trajtimit nga një profesionist i kualifikuar i kujdesit shëndetësor.

[3] Disponueshmëria e veçorive mund të ndryshojë sipas tregut. Galaxy Watch është menduar vetëm për qëllime të përgjithshme të shëndetit dhe fitnesit. Nuk është menduar për përdorim në zbulimin, diagnostikimin ose trajtimin e ndonjë gjendjeje ose sëmundjeje mjekësore.

[4] Monitorimi i Indeksit AGEs do të jetë i disponueshëm në seritë e ardhshme Galaxy Watch. Galaxy Watch përdor sensorë drite që funksionojnë brenda kufijve të përcaktuar nga IEC62471 rregulloret e sigurisë. Megjithatë, njerëzit me lëkurë fotosensitive mund të kenë reaksione të padëshiruara ndaj dritës, të tilla si njollë e lëkurës ose skuqje. Shmangni përdorimin e kësaj veçorie nëse keni simptoma të ndjeshmërisë ndaj fotos. Monitorimi i Indeksit AGEs është vetëm për fitnesin dhe mirëqenien, jo për diagnostikimin dhe trajtimin e ndonjë gjendjeje mjekësore. Nëse jeni të shqetësuar për shëndetin tuaj, ju lutemi konsultohuni me një profesionist mjekësor për këshilla.Të ndryshme
Më shumë