TV LIVE
Teknologji
10 June 2024
New Jork ndalon platformat sociale për përdoruesit nën 18 vjeç

Nju Jorku do të bëhet shteti i shtatë amerikan që ndalon platformat sociale të profilizojnë përdoruesit nën 18 vjeç, shkruan corriere.it.

Teksti i miratuar vjen pas një teksti tjetër legjislativ i cili ndalon shitjen e të dhënave personale të përdoruesve nën 18 vjeç.

Guvernatorja Kathy Hochul do të nënshkruajë të dy ligjet në ditët e ardhshme, duke i bërë ato ekzekutive.

“Pa pëlqimin e qartë nga prindërit por për të qenë i sinqertë, edhe kur presin për një sistem funksional të verifikimit të moshës, platformat si TikTok dhe Instagram nuk do të jenë më në gjendje të përdorin algoritme për t’i nënshtruar përdoruesit e mitur ndaj përmbajtjes që përkufizohet si “varës” pra që krijojnë varësi”.

Për ta thënë me fjalët e përdorura së fundmi nga Jack Dorsey, themeluesi i Twitter, ‘“ato përmbajtje synojnë të kufizojnë vullnetin tonë të lirë’’.

OBJEKTIVI I LIGJIT ËSHTË TË NDALOJË MEDIAT SOCIALE TË “BOMBARDOJNË” TË RINJTË ME PËRMBAJTJE QË I LIDH ATA PLOTËSISHT. DUKE KRIJUAR NJË VARËSI “TOKSIKE” ME EFEKTE SHKATËRRUESE NË PSIKIKËN E TYRE.

“Fëmijët tanë po përjetojnë një krizë të shëndetit mendor dhe mediat sociale po ndezin zjarrin dhe po përfitojnë nga kjo epidemi”, janë fjalët e ashpra të Prokurores së Përgjithshme Letitia James.Të ndryshme
Më shumë