TV LIVE
Nga Rajoni
3 April 2024
Komandanti i KFOR-it takon kontingjentin turk që patrullon përgjatë kufirit me Serbinë

Komandanti i KFOR-it gjeneralmajor Ozkan Ulutas, u takua dje me personelin e KFOR-it të kontingjentit turk të caktuar në Batalionin Rezervë Operacional, përgjatë vijës kufitare me Serbinë.

Në njoftimin e KFOR-t thuhet se “Komandanti i misionit FOR të udhëhequr nga NATO, gjeneralmajor Özkan Ulutaş, u takua sot me personelin e KFOR-it të kontingjentit turk të caktuar në Batalionin Rezervë Operacional, përgjatë vijës kufitare administrative”.

“Njësitë e Batalionit Rezervë Operacional kryejnë patrulla të rregullta të montuara dhe të çmontuara në zonë për të garantuar lirinë e lëvizjes dhe një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet lokale”, thuhet në njoftimin e KFOR-it, të postuar në ‘Facebook’.

KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij, bazuar në Rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999, për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme.

KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.Të ndryshme
Më shumë